ONK masters verplaatst naar Flevonice

Logo Flevonice
Het jaarlijkse ONK voor masters wordt niet meer op de Weissensee, maar op de Flevonice ijsbaan in Biddinghuizen verreden. Dat heeft het sectiebestuur Marathon besloten. Als reden hiervoor wordt de teruglopende belangstelling van masters voor het ONK op de Weissensee aangedragen. Door de wedstrijd in eigen land te organiseren verwacht het sectiebestuur een nieuwe impuls aan het masterschaatsen, zowel voor dames als heren, te geven.

De wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 17 januari 2015 op Flevonice. Er zal worden gestreden in verschillende leeftijdcategorieën: Dames 40+, Heren 40-49, Heren 50-59 en Heren 60+. Voor het damesschaatsen is dit een primeur. De dames rijden hiermee voor het eerst een officieel ONK.


Download hier alle informatie over de Flevonice Masterwedstrijden:
Flevonice Masters D+H (versie 31-10-2014) (pdf alert)

De marathonrijdende masters ontvingen vandaag het onderstaande bericht in hun mailbox. In dit bericht is meer informatie te vinden.
Sectiebestuur Marathon kiest voor vernieuwing in het Master schaatsen

Door de teruglopende belangstelling van Masters schaatsers voor het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) op de Weissensee, heeft het Sectiebestuur Marathon besloten het ONK voor Dames en Heren Masters op zaterdag 17 januari 2015 op Flevonice te organiseren. Het Sectiebestuur verwacht hiermee een nieuwe impuls aan het masterschaatsen voor Dames en Heren te geven.

Voor het eerst in de geschiedenis starten de Masters in het kampioenschap in leeftijdscategorieën (Dames 40+ en Heren 40- 49(HMA/HMB, 50-59( HMC/HMD),
60+ HME en hoger. De Dames rijden hiermee hun eerste officiële ONK Dames Masters.
Het ONK wordt in alle Master categorieën verreden over een afstand van 42 km.

Het ONK Masters maakt deel uit van een geïntegreerd plan, wat het Sectiebestuur samen met Master Skating NederLand, Flevonice en STG Dronten heeft ontwikkeld. In dit plan wordt onder meer een cyclus van wedstrijden op Flevonice voor Heren Masters georganiseerd, wedstrijden voor C-rijders en wedstrijden voor Dames Masters en Regionale Dames.
Deze wedstrijden worden op vaste dinsdagavonden georganiseerd, kijk voor wedstrijdkalender of informatie op www.schaatsen.nl of www.masterskating.nl/flevonice
Als u lid bent of lid wordt van Master Skating Nederland krijgt u 10% korting op uw deelname. MSNL verrekend deze korting met uw lidmaatschap

Via het linkje inschrijven.knsb.nl/kalender/index.php?kalender=MAR kunt u inschrijven.

Meer informatie op www.schaatsen.n en www.masterskating.nl
  • Geen reacties gevonden

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 Beperking van tekens
Je tekst moet meer dan 5 tekens bevatten
GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.

Laatste columns

De premiesprint (25 okt)
Matchfixing (29 jan)
De Holland Venetiëtocht 2012 (21 jan)
Verlangen naar natuurijs (15 jan)
"Beste meneer Anema" (7 jan)
Meer dan alleen hard schaatsen (18 dec)

Zoek uitslagen

Voer een (deel van een) naam in: