Columnschrijfster Jessica Merkens

Ik ben Jessica Merkens, 23 jaar, studeer in Utrecht en ik schaats bij Team Mastermind. De eerste passen op de ijzers deed ik bij IJsclub het Biltsche Meertje op de zaterdagavond in Utrecht. Nou ja, eigenlijk al eerder, in de winter van 1997 toen de Krommerijn bevroren was en ik op mijn doorlopertjes mijn vader probeerde achteraan te schaatsen. Ik vond het schaatsen meteen heel erg leuk, en vooral natuurlijk zo hard mogelijk rijden! Op de langebaan kwam ik niet veel verder dan de clubkampioenschappen, en toen ik ging studeren wilde ik bijna stoppen met schaatsen.

Totdat Arnold Gaasenbeek me vroeg voor de baanselectie marathon. Ik had op de zondagavond al vaak meegereden bij de C rijders, en vond dat erg gezellig en leuk. Dit was het begin van het einde. Inmiddels ben ik dankzij Arnold via het 6-banentoernooi doorgegroeid naar het landelijke damespeloton, waar ik nu voor het vierde jaar zal starten. Ik beleef heel veel plezier aan het marathonschaatsen, en hoop via mijn verhalen andere schaatsers ook enthousiast te maken voor de marathon schaatssport. Vanaf zaterdag 18 oktober rijden wij wekelijks een marathonwedstrijd, en we kunnen natuurlijk altijd (Utrechtse) support gebruiken! 

Jessica zal vanaf oktober 2014 eens in de paar weken een column schrijven voor deze site. En daar zijn we erg blij mee :). Haar eerste stukje draagt de titel "Uitdagingen zoeken".

  • Geen reacties gevonden

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 Beperking van tekens
Je tekst moet meer dan 5 tekens bevatten
GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.

Laatste columns

De premiesprint (25 okt)
Matchfixing (29 jan)
De Holland Venetiëtocht 2012 (21 jan)
Verlangen naar natuurijs (15 jan)
"Beste meneer Anema" (7 jan)
Meer dan alleen hard schaatsen (18 dec)

Zoek uitslagen

Voer een (deel van een) naam in: