Podium voor Kirsten Velzeboer en Martin van de Pol


v.l.n.r. Martin van de Pol, Mark Ooijevaar, Evert Hoolwerf
foto Evelien Korlaar
De 10-de KPN-cup marathon wedstrijd heeft overwinningen opgeleverd voor Bart Swings (Top Divisie), Sharon Hendriks(Dames), Mark Ooijevaar (Eerste Divisie) en Anne Tauber (Regiotop). Beste Utrechters in deze categorieén Timo Verkaaik, Jessica Merkens, Martin van de Pol en Kirsten Velzeboer. De wedstrijden werden verreden op ijsbaan De Meent in Alkmaar en de avond telde ditmaal geen drie marathons maar vier. Naast de wedstrijden van de Topdivisie heren en dames en de Eerste Divisie wedstrijd werd er ook een regiowedstrijd voor Dames C verreden.

Regiotop
Bij de regiomarathon voor dames stonden vier Utrechtse dames aan de start! En dit kwartet had zeker een inbreng in de 35 ronden tellende wedstrijd. De Goudse Anna den Hertog probeerde het solo op 8 ronden voor het einde. Met haar machtige klappen wist ze even voor het peloton uit te blijven maar succes had het niet. Het peloton maakte zich op voor een massasprint en hierin verzilverde Kirsten Velzeboer haar goede vorm van de laatste weken weer. Ditmaal geen winst zoals in het 6 banentoernooi maar een derde plaats achter winnares Anna Tauber en Liesbeth Milatz. Anna finishte als 17-de. Buiten de eerste 20 en buiten de punten eindigdem Babette Berkelaar en Doke Schoonhoven. Beide rijdsters hadden een tevreden gevoel over hun wedstrijd. Babette moest in de finale naar voren rijden en dit lukte deels. Doke daarentegen moest gewoon de wedstrijd uit rijden, dit na haar blessure van eerder dit seizoen. Missie geslaagd.

Eerste Divisie
Hierna kwam de Eerste Divisie op het ijs! En ook hier is Utrechts succes te vermelden! In de 100 ronden wedstrijd was het Mark Ooijevaar die samen met Martin van der Pol op avontuur ging. Martin had zich hierbij geen betere metgezel kunnen veroorloven want de lange stayer uit Hoogkarspel is een hele taaie! Het duo ging rond en mocht sprinten voor de winst. Daarachter was het Eemdijker Evert Hoolwerf die alweer een podiumplaats opeiste! De overige Utrechters eindigden niet bij de eerste 20. Wel waren er punten voor Jochem Uytdehaage. De voor Skate4Air rijdende Uytdehaage had zijn zinnen gezet op de tussensprints en daar pakte hij 12 punten met twee maal winst en twee maal een tweede plaats. De dagzege was voorOoijevaar die Martin in de sprint-a-deux naar plaats twee verwees! Desondanks een mooi succes voor de man uit Amerongen en voor team Mijnten/Maple!

Martin van de Pol, Richard Boef en Leon de Groot
foto Evelien Korlaar

Dames topdivisie
De dames Topdivisie wedstrijd leverde geen top klasseringen op voor de Utrechtse dames. Een kopgroep van twaalf dames dubbelde het peloton en Sharon Hendriks behaalde haar eerste landelijke overwinning. Beste Utrechtse was voor de eerste maal dit seizoen Jessica Merkens. De Utrechtse werd 25-ste en bleef daarmee Emma Engbers één plaatsje voor. Cindy Vergeer kwam binnen op de 31-ste plaats en Akke Pronk werd 37-ste. Voor Pronk was dit een evenaring van haar beste prestatie! Eerder werd ze in Dronten ook al 37-ste.

Topdivisie
Bij de heren Top divisie was er de primeur van de Belg Bart Swings die zijn eerste overwinning behaald op het allerhoogste marathon podia! Hij was één van de 12 rijders die het peloton lapte! Ook in de kopgroep present was Timo Verkaaik, de rijder van Schaatscentrum De Uithof finishte als negende! Clubgenoot Sjoerd den Hertog heeft ook de smaak te pakken. Werd hij vorige week nog 5-de in de massasprint doet hij ditzelfde een week later opnieuw! Met die verstande dat het ditmaal slechts goed was voor de 17-de plaats, dit door de 12 man tellende kopgroep! Peter van de Pol finishte als 25-ste en Antoine de Schipper als 33-ste! Voor Antoine een mooie opsteker na een toch wel lange tijd zonder persoonlijk succes.
De uitslagen van de landelijke wedstrijden vind je op schaatsen.nl.
En hier vind je de uitslag van de Regiotop Dames.
  • Geen reacties gevonden

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 Beperking van tekens
Je tekst moet meer dan 5 tekens bevatten
GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.

Laatste columns

De premiesprint (25 okt)
Matchfixing (29 jan)
De Holland Venetiëtocht 2012 (21 jan)
Verlangen naar natuurijs (15 jan)
"Beste meneer Anema" (7 jan)
Meer dan alleen hard schaatsen (18 dec)

Zoek uitslagen

Voer een (deel van een) naam in: