• Selectie
  • Selectie

De eerste competitie wedstrijd zit erop

In één van de druilerigste weekenden van 2013 is de Mijnten marathoncompetitie van start gegaan. Een aantrekkelijke competitie die op verschillende niveaus beoefend kan worden. De eerste wedstrijd begon, door het uitlopen van de langebaanwedstrijden, te laat. Zo tegen half 10 werd het dik 80 man grote peloton door scheidsrechter Wim Westerveld weg gestuurd. Het werd één grote afvalwedstrijd, mede door de vele valpartijen, van begin tot het einde.  In de massasprint die volgde trok Daan Groot uit Zeist aan het kortste eind. Op een tweede plaats, met zijn 3-de podiumplaats in 3 wedstrijden, eindigde Co van der Laan. Als derde eindigde Douwe Boonstra uit Nieuwkoop. Demi Huiden was op de 6-de plaats de eerste dame in de daguitslag.
 
Na een dweilpauze waarin de ijsmeesters met twee dweil machines het ijs verzorgden (hiervoor hulde!) volgde er een aantrekkelijke C2 marathon. De wedstrijd stond bol van de ontsnappingen. Een groep van 6 rijders kreeg lange tijd de ruimte, maar het peloton met daarin zeer veel dames, liet dit niet toe. De groep werd terug gepakt en de winnaar van vorige week, Thijs Lodder ging er in zijn ééntje vandoor. Met de staart van het peloton in zicht werd hij door een andere solist, ingehaald. Deze Martijn de Boer pakte wel een rondje en dus ook de dagzege. Op gepaste afstand eindigde Thijs Lodder als 2-de. De pelotonsprint werd gewonnen door de baankampioen marathon bij de dames, Kirsten Velzeboer.

In het C1 peloton stonden er net geen 40 man aan het vertrek. In afwezigheid van de landelijke 1e divisie rijders werd het een wedstrijd van hollen en stilstaan. In het uit hoofdzakelijk uit masters bestaande peloton was het uiteindelijk de jeugd die het podium op eiste. Het trio Rigard van het Klooster, Wop van Cappelle en Simon Borsen wist het peloton tweemaal te ringeloren. In een spannende finale was het Rigard die Wop met een miniem verschil klopte. Als derde eindigde Simon. Vermeldenswaardig is het dat in de achtervolgende groep van 6 rijders het pa Borsen was die de 4-de plaats voor zich op eiste.
 
Het was weer een geweldig avondje marathon waarbij ook de sponsor van de competitie aanwezig was. Hij bezorgde ieder podium een paar oersterke sokken in plaats van de gebruikelijke reep chocolade. Tijdens iedere wedstrijd was er ook een premiesprint waarin er om  vrijkaarten voor de landelijke marathonwedstrijd op 2 november werd gestreden.

De uitslagen zijn te bekijken op de uitslagen pagina van de Mijnten marathoncompetitie.

Voor de luie bezoeker  hieronder  de directe links naar de daguitslagen, de klassementen en de transponderuitslagen:


Wellicht volgt er later nog een kleine correctie op het klassement bij de C1. Nummer 1 en 2 van de daguitslag staan in omgekeerde volgorde genoemd in het klassement. Of vice versa.

Update: deze laatste opmerking is niet terecht. De daguitslag en het klassement komen wel overeen. De transponderuitslag wijkt af. Dat wordt veroorzaakt doordat de meeste rijders met een transponder rijden. De daguitslag is leidend.
  • Geen reacties gevonden

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0 Beperking van tekens
Je tekst moet meer dan 5 tekens bevatten
GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.

Wedstrijdkalender

20 okt
KPN Marathon Cup
Amsterdam
27 okt
KPN Marathon Cup
Deventer
3 nov
KPN Marathon Cup
Utrecht
10 nov
KPN Marathon Cup
Heerenveen
17 nov
KPN Marathon Cup
Haarlem
22 nov
Meerdaagse I
n.n.b.

Laatste artikelen

Laatste uitslagen

4 mrtWedstrijd 15 - C4 rijders
4 mrtWedstrijd 16 - C2 rijders
4 mrtWedstrijd 16 - C3 rijders
4 mrtWedstrijd 13 - C1 rijders
3 mrtWedstrijd 16 - Finale - Topdiv...
3 mrtWedstrijd 16 - Finale - Beloft...