Nieuwsoverzicht mei 2014

Het nieuws van de maand mei

Na de intensieve verslaggeving in ons eerste winterseizoen op deze website genieten wij van een (welverdiende) rustperiode. We hebben besloten om in de zomer maar beperkt nieuws te plaatsen op onze site. Hieronder vind je een overzicht van gebeurtenissen in de maand mei. Heb je zelf een nieuwtje of wil je je eigen club in de spotlight zetten dan horen wij dit natuurlijk graag.
 
In dit nieuwsbericht vind je onderstaande onderwerpen. Je kunt ze lezen na de "lees verder".
  • Verkaaik naar "grote marathonploeg" Husqvarna/Primagaz
  • Floortje MacKay vindt onderdak bij team Ice cold ladies
  • Rondje IJsselmeer eindigt in ziekenhuis
  • Vijf Nederlands titels voor Tom den Heijer op NK Inline-skaten (baan)
  • Medailles voor Van Ramshorst, Middelkoop en Hoolwerf op NK Inline-skaten(baan)
  • Floortje MacKay wint Parel van Veluwe

Verkaaik naar "grote marathonploeg" Husqvarna/Primagaz

Na het opheffen van team De Uithof zat Timo Verkaaik een tijdje zonder ploeg. Een onzekere periode brak voor hem aan. Maar met een uitstekend winterseizoen achter de rug was het de grote marathonploeg van Husqvarna/Primagaz die zich meldde bij de marathonrijder van SC Gouda. Manager Van Dijk werd getriggerd door de goede prestaties van Verkaaik, ondanks dat hij al enkele jaren voor kleinere ploegen uitkomt. "Zo denk ik dat het mogelijk moet zijn dat er meer in zit als hij in een profesionele omgeving zou komen waarin hij meer kan trainen", aldus van Dijk. Begin mei ging het team op trainingskamp en nam hierbij de Gouwenaar mee. "We hebben Timo meegenomen op trainingskamp om te zien hoe hij zich hield in de trainingen en het skeeleren. We waren enthousiast over wat we zagen en omdat er nog ruimte in de ploeg was, hebben we hem definitief aangetrokken", aldus Van Dijk.
Bij Husqvarna/Primagaz wordt Verkaaik herenigd met Marcel van Ham, aan wiens zijde hij ook al reed bij De Uithof. De ploeg bestaat verder uit Frank Vreugdenhil, Willem Hut, Simon Schouten en Johan Knol. In de Eerste Divisie zullen het talent Sam Boon en oud wereldkampioen sprint Erben Wennemars de kleuren van Husqvarna/Primagaz verdedigen.

Floortje MacKay vindt onderdak bij team Ice cold ladies

Marathonschaatsster Floortje MacKay heeft in team Ice cold ladies een team gevonden in de topdivisie van het marathonschaatsen. De debutante krijgt in deze nieuwe ploeg gezelschap van Marieke van Hoek-Dohle die al 7 jaren actief is in het landelijke peloton. De debutanten Moniek van Linden en Michelle de Bruijn maken het team compleet. Het team is nog op zoek naar sponsoren door o.a. gebruik te maken van crowdfunding. Lees meer op www.about.me/icecoldladies.

Rondje IJsselmeer eindigt in ziekenhuis

Op zaterdag 17 mei vertrokken Herman Vermeer, Jan Tichelaar en Jan Heeres per racefiets voor een rondje IJsselmeer. De drie STW mannen, die sinds jaar en dag actief zijn in de zondagavond marathoncompetitie, hebben er zin in. Voorspoedig gaat de rit en met een gemiddelde van 32,5 km/h raffelen de drie cracks de 340 km af. Niet verkeerd, maar dan bijna thuis gaat het mis voor Jan Heeres/ Zij haken aan bij een voorbijganger en voordat Jan het weet toucheert hij met zijn voorwiel het achterwiel van de gangmaker en voor hij het weet ligt hij onderste boven in een moddersloot. Het is goed mis en in het ziekenhuis, waar hij op eigen gelegenheid naar toe gaat, mag hij een nachtje op de IC verblijven. Met vier gebroken ribben en een longkneuzing is hij een tijdje uitgeschakeld. Wij wensen Jan veel sterkte bij het herstel.

Vijf Nederlands titels voor Tom den Heijer op NK Inline-skaten (baan)

In het laatste weekend van mei werd in het Drente Nijeveen het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten op de piste verreden. De beste inline-skaters van Nederland streden gedurende 3 dagen op maar liefst zes verschillende wedstrijdonderdelen hun titelstrijd. In de winter is de jeugdige Tom den Heijer een topper op de marathon en ook op andere disiplines van het schaatsen. Zo is hij ook een topper op de inline onderdelen. De 14-jarige rijder van SC Gouda behaalde maar liefst 5 Nederlandse titels in Nijeveen. Achtereenvolgens werd hij Nederlands kampioen op de onderdelen 500 meter, 1000 meter, de puntenkoers, de afvalkoers en de relay. Op de 300 meter moest hij genoegen nemen met de zilveren medaille.

Medailles voor Van Ramshorst, Middelkoop en Hoolwerf op NK Inline-skaten(baan)

Laura van Ramshorst (SV Nijkerk) heeft 3 medailles behaald op het NK inline-skaten. De juniore A won op de 500 meter en op de afvalkoers zilver. Op de puntenkoers behaalde zij de bronzen medaille. Van Ramshorst maakt het komende winterseizoen deel uit van de baanselectie Marathon. Clubgenoot Evert Hoolwerf scoorde twee bronzen medailles bij de heren junioren A. De inwoner van Eembrugge deed dit op de aflossing en op de puntenkoers. Marc Middelkoop nam 4 medailles mee naar huis bij de junioren B. Op de 500 meter en de puntenkoers en op de 300 meter en op de afvalkoers pakte hij zilver.

Floortje MacKay wint Parel van Veluwe

Wielrenster en marathonschaatser Floortje MacKay heeft de Parel van de Veluwe gewonnen. De 18-jarige profwielrenster van Giant-Shimano wist in een sprint met drie af te rekenen met Sara Mustonen en Roxane Knetemann. In de door veel regen geteisterde koers was dit drietal op een kilometer of 10 voor het einde ontsnapt uit het uitgedunde peloton. Aan de finish bedroeg de voorsprong op het peloton nog een dertigtal seconden. De zege betekende de eerste grote overwinning bij de profs. Eerder dit jaar won ze al het criterium in Nieuw-Vossemeer en het Districtskampioenschap Tijdrijden (KNWU-district midden). 

Posted in Nieuwsarchief

GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.

Wedstrijdkalender

20 okt
KPN Marathon Cup 1
Amsterdam
21 okt
Zesbanen toernooi 1
Utrecht
27 okt
Regiotop 1
Deventer
27 okt
KPN Marathon Cup 2
Deventer
3 nov
KPN Marathon Cup 3
Utrecht
3 nov
Regiotop 2
Utrecht

Laatste uitslagen

4 mrtWedstrijd 15 - C4 rijders
4 mrtWedstrijd 16 - C2 rijders
4 mrtWedstrijd 16 - C3 rijders
4 mrtWedstrijd 13 - C1 rijders
3 mrtWedstrijd 16 - Finale - Topdiv...
3 mrtWedstrijd 16 - Finale - Beloft...

Laatste columns

De premiesprint (25 okt)
Matchfixing (29 jan)
De Holland Venetiëtocht 2012 (21 jan)
Verlangen naar natuurijs (15 jan)
"Beste meneer Anema" (7 jan)
Meer dan alleen hard schaatsen (18 dec)