Marathoncompetitie Utrecht info

Sinds jaar en dag wordt er op de zondagavonden een marathoncompetitie verreden op de Vechtsebanen. Hier en daar valt er wel eens een zondagavond uit omdat er een zesbanentoernooi of clubkampioenschap wordt verreden. Gemiddeld worden er zo'n 20 wedstrijden georganiseerd. Op deze website kun je de kalenders van deze competitie en de daarbij horende uitslagen terugkijken tot jaren terug.
Bron van onderstaande tekst: baancommissie marathon Utrecht (september 2013).
Hoe doe je mee?
Je kunt deelnemen aan de de marathoncompetitie op zondagavond als je 1) een marathonlicentie hebt en 2) als je in het bezit bent van een geldig trainingsabonnement op de Vechtsebanen. Inschrijven kan gedurende het hele seizoen aan de inschrijftafel op zondagavond of 'online' (link opent de website van de baancommissie: marathonutrecht.wordpress.com). Eenmaal ingeschreven kan je direct starten. De wedstrijden worden verreden in drie categorieën: C3, C2 en C1.
 
In welke categorie hoor ik thuis?
Om te bepalen in welke categorie je van start kunt gaan zijn er wat meetpunten afgesproken.
  • Schaats(t)ers die op de 1.500 meter niet onder de 2.20.00 of op de 1.000 meter onder de 1.32.00 duiken gaan van start in de zogenaamde C3. De wedstrijden gaan over 25 ronden;
  • Ben je sneller dan die tijden, maar raffel je de 1.500 meter niet sneller dan 2.10.00 af, dan is de C2 de categorie voor jou. Je kunt dan wedstrijden van 45 ronden rijden;
  • Kun je de 1.500 meter onder 2.10.00 rijden dan start je in de C1 en mag je elke wedstrijd 60 ronden rijden;
  • Voor de jeugd wordt er minstens drie keer per seizoen een aparte jeugdmarathon verreden. Op de andere zondagavonden kan de jeugd bij de C3, C2 of C1 starten.
 
Wat is er nieuw dit seizoen?
Bij inschrijving krijg je een beennummer van stof die je op je pak kunt naaien. Dit wordt, zolang je deelneemt aan de competitie, je 'vaste nummer'. Ook in de aansluitende seizoenen. En, zoals hierboven al staat, je kunt je vanaf dit seizoen online inschrijven. Je betaal 15 euro per seizoen voor deelname. Daarnaast betaal je eenmalig 5 euro voor je beennummer. 
 
Zijn er verder nog zaken waar ik aan moet denken?
Jazeker. Je moet in het bezit zijn van een transponder. Zonder transponder kom je namelijk niet in de uitslag te staan. Als je om de een of andere reden met een andere transponder start, zorg dan dat je dat vooraf meldt bij de inschrijftafel. Ook scheenbeschermers, afgeronde punten aan de ijzers en handschoenen zijn noodzakelijk. Ook is het verplicht om enkelbescherming te dragen: er mag geen blote huid zichtbaar zijn rond de enkels/voeten. Snijvaste enkelsokjes hebben de voorkeur.
 
Zorg er tot slot voor dat je voor aanvang van de wedstrijd een paraaf achterlaat op de deelnemerslijst zodat de jury weet dat je meedoet :).
De officiele richtlijnen, zoals vermeld op website van de baancommissie marathon Utrecht: richtlijnen Mijnten Marathoncompetitie.
GoFysio Actieve Therapie
Dennis Verlaan, Schaatsen slijpen meer
Steun ons bij het draaiend houden van deze website. Alle hulp is welkom. Echt! Interesse in adverteren/sponsoren? Schiet ons aan of mail ons.

Wedstrijdkalender

30 sep
Trainingsmarathon
Utrecht
7 okt
Trainingsmarathon
Utrecht
14 okt
Marathoncompetitie
Utrecht
20 okt
KPN Marathon Cup 1
Amsterdam
21 okt
Zesbanen toernooi 1
Utrecht
27 okt
KPN Marathon Cup 2
Deventer

Laatste artikelen

Laatste columns

De premiesprint (25 okt)
Matchfixing (29 jan)
De Holland Venetiëtocht 2012 (21 jan)
Verlangen naar natuurijs (15 jan)
"Beste meneer Anema" (7 jan)
Meer dan alleen hard schaatsen (18 dec)